על אף כי הונג קונג הינה חלק מסין, מבחינה משפטית בכל הקשור להגנת פטנט הונג קונג עצמאית ולכן יש להגיש בקשת פטנט בהונג קונג בנפרד.
מבקשי פטנט אשר לא מודעים לעובדה זו, טועים לחשוב שבעצם כך שהגישו בקשת פטנט בסין הם מוגנים גם בהונג קונג, אך כאמור, לא כך הדבר.
בפועל, יש לבצע הליך רישום דו שלבי נפרד בהונג קונג על מנת ליהנות מהגנה פטנטית, ולמרבה הצער, התהליך אינו אוטומטי.
בקשת פטנט בהונג קונג
שלב ראשון:
אם מבקש פטנט הגיש בקשת פטנט בסין, בריטניה, או בקשת פטנט אירופית הכוללת את בריטניה, עומדת לרשותו הזכות להגיש בקשה לקבלת פטנט בהונג קונג בתקופת זמן של שישה חודשים מיום פרסום בקשת הפטנט (לא ניתן להארכה).
במידה ומבקש הפטנט הגיש יותר מבקשה אחת כזו, למשל בקשת פטנט בסין ובבריטניה, עומדת לרשות הזכות לבחור עם איזו בקשה הוא מעוניין להתקדם להונג קונג, על פי שיקולים אסטרטגיים למשל, או כלכליים.
במידה ומבקש הפטנט איחר את המועד להגשת הבקשה לקבלת הפטנט בהונג קונג (שלב ראשון), ניתן לפצל את הבקשה הסינית ו/או הבריטית ו/או האירופית ולהשתמש בבקשה זו כבסיס לקבלת פטנט בהונג קונג.
שלב שני:
לאחר קבלת הפטנט הסיני / בריטי / אירופי (בהנחה והבקשה כוללת את בריטניה), יש לבקש כי יתקבל הפטנט בהונג קונג על סמך הפטנט שהתקבל בתקופת זמן של שישה חודשים מיום הנפקת הפטנט (לא ניתן להארכה).
במידה ושני השלבים הנ"ל מבוצעים כהלכה, מתקבל פטנט בהונג קונג הזהה בהיקף הגנתו לפטנט ממנו הוא נובע.
החל מה – 19/12/2019, ניתן להגיש בקשת פטנט ישירות להונג קונג, אך אם מבקש הפטנט הגיש בקשת פטנט בסין, בריטניה, או בקשת פטנט אירופית הכוללת את בריטניה, הגשה ישירה מיותרת ותגרור הוצאות רבות יותר ומיותרות שכן ניתן להשתמש בזכות המתוארת מעלה.
במידה ומבקש הפטנט לא הגיש בקשת פטנט בסין, בריטניה, או בקשת פטנט אירופית הכוללת את בריטניה, אך עדיין מעוניין ליהנות מהגנה פטנטית בהונג קונג, מוטב שישתמש בזכות זו להגשה ישירה.
זכרו, פנייה לסיוע מקצועי מעורך פטנטים מנוסה בעריכת פטנטים ובדיני הפטנטים יכולה להקל מאוד על התהליך, להגדיל את הסיכויים להצלחת הבקשה לרישום ולשפר בצורה ניכרת את היקף ההגנה וחוזק הפטנט.
לפרטים נוספים צרו קשר למאמרים נוספים - לחצו