עשה ואל תעשה לפני רישום פטנט

עשרה דברים שכדאי לעשות לפני שמגישים בקשה לרישום פטנט:

  1. לא לחשוף את ההמצאה לפני ההגשה: כל חשיפה פומבית עשויה להוות מכשול בדרך לרישום פטנט ואף לאחר קבלת הפטנט. חשוב להימנע ככל שניתן מפרסומים פומביים של ההמצאה.
  2. לא להתייעץ עם אנשים שלא חתומים על הסכמי סודיות: כל שיחה על ההמצאה עם אנשים שלא חתומים על הסכמים מחייבים של סודיות יכולה לסכן את רישום הפטנט. באופן כללי, טרם הרישום, מומלץ לשתף כמה שפחות אנשים.
  3. לא לדחות את הגשת הפטנט: בעידן של היום בו מוגשות עשרות בקשות לרישום פטנט בכל יום, ככל שתחכה יותר, יגבר הסיכוי שיבוצע פיתוח דומה על ידי אחרים אשר עלול לחבל בסיכוייך ולסכן את קיבול הפטנט שלך.
  4. לערוך חיפוש מקדים: על אף כי זו אינה דרישה חוקית ולא תמיד מומלץ לעשות חיפוש, ברוב המקרים מומלץ לעשות חיפוש בכדי לבדוק אם ההמצאה כבר קיימת בפרסומים ופטנטים קיימים. שלב זה חשוב על מנת להבין מה קיים, ממה להיזהר ולהימנע, וכיצד לערוך את בקשת הפטנט בצורה טובה יותר נוכח הממצאים. 
  5. להיעזר בעורך פטנטים: כדאי להתייעץ עם עורך פטנטים שיסביר על התהליך. הכנה של בקשה לפטנט דורשת ידע טכני ומשפטי, כמו גם ניסיון ומיומנות בעריכת הבקשה והתביעות (Claims) שלה.
  6. לבנות אסטרטגיית קניין רוחני: ישנן דרכים רבות להגיש בקשת פטנט. כדאי מאוד לבנות אסטרטגיית רישום פטנט מותאמת אישית לצרכים שלך, עם עורך פטנטים המתמחה בנושא. 
  7. לכלול את כל הגרסאות של ההמצאה: כדאי להגיש את כל האפשרויות של ההמצאה, כולל דוגמאות, גם כאלו שיכולות להתפתח בעתיד, בהנחה ויבשילו בשנה הראשונה שלאחר ההגשה.
  8. להכיר את השוק ודרישותיו: עליך לוודא שההמצאה שלך פותרת בעיה קיימת, באופן חדשני ובעל התקדמות המצאתית.
  9. להכין חומר מפורט: יש להכין תיאור של ההמצאה ושרטוטים בצורה הטובה ביותר, על מנת לסייע לעורך הפטנטים לערוך את בקשתך בצורה הטובה והמקיפה ביותר.
  10. להימנע מהפרות פטנט של אחרים: יש לוודא שאתה לא מפר פטנטים קיימים עם ההמצאה שלך, זה לא סותר, ובמידה ויש חשש, כדאי להיעזר במומחים בתחום.

עשרה דברים שכדאי לעשות אחרי שמגישים בקשה לרישום פטנט:

  1. לפעול במרץ בשנה הראשונה: מאחר וניתן להגיש בקשות לרישום נוספות עד לאחר שנה מיום הרישום הראשוני, כדאי לזרז תהליכי פיתוח וגיוס, במידה וצריך, בשנה הראשונה טרם ההגשות הנוספות.
  2. להפיק תועלת נוספת מהבקשה לרישום פטנט (במידה וניתן): פעמים רבות, קיימות מספר המצאות או וריאציות להמצאה אשר יכולות להיות מוגנות בבקשות נוספות לפטנט המסתמכות על הבקשה המקורית, כוללות את התיאור שלו ותביעות (claims) שונות. כדאי לבחון עם עורך פטנטים את האפשרות להגיש בקשות כאלה אשר ירחיבו את ההגנה על ההמצאה, על וריאציות נוספות או על המצאות נוספות הכלולות בבקשה המקורית.
  3. להגיש בקשה המוסיפה על הקיימת (אם ניתן): בארה"ב למשל, ניתן להגיש בקשת פטנט נוספת המתבססת על הבקשה המקורית אם פיתחת גרסה חדשה או פטנט נוסף שקשור להמצאה המקורית.
  4. לשמור את האפשרות להגיש במקומות נוספים: חשוב מאוד להשאיר את האפשרות להגיש את הבקשה בטריטוריות נוספות פתוחה כמה שיותר זמן על מנת לאפשר הגנה גם במקומות שאולי תחילה לא חשבת שתרצה להגן על ההמצאה שלך בהן.
  5. לבחון הזדמנויות לרישוי: כדאי להתחיל לחפש שותפים עסקיים שיש להם עניין בטכנולוגיה שלך ולבחון אפשרויות עתידיות לרישוי.
  6. לתכנן את העתיד הפיננסי של הפטנט: עליך לחשוב איך תוכל להפיק תועלת פיננסית מהפטנט לאורך זמן.
  7. לבדוק את האפשרות להגיש בקשה בינלאומית לפטנט: אם אתה שואף להגן על ההמצאה במקומות רבים, כדאי להגיש בקשה בינלאומית לפטנט (PCT).
  8. לגייס השקעה על בסיס הבקשה לרישום: אחרי הגשת בקשת הפטנט, כדאי לחפש השקעה או לקוחות פוטנציאליים.
  9. לא לאכזב את השוק אם הפטנט מתעכב: אם תהליך הבחינה או האישור של הפטנט לוקח זמן, עליך לנהל את הציפיות של הלקוחות או השותפים העסקיים שלך בפרק הזמן הזה עד לקבלת האישור לפטנט.
  10. להתייעץ עם עורך הפטנטים שלך: כדאי להתייעץ עם עורך הפטנטים שלך לגבי המשך ניהול פורטפוליו הפטנטים שלך, תוך התחשבות באסטרטגיית הקניין הרוחני שגיבשתם.

סיכום

חשוב מאוד לשים לב מה עושים ולא עושים טרם ולאחר הגשת בקשה לרישום פטנט.

אנחנו ב Fogel Bahar IP מתמחים בקניין רוחני ובבניית אסטרטגיית קניין רוחני מותאמת אישית, הכוללת את הדרך הטובה ביותר עבורך להגיש את בקשת הפטנט שלך, ומזמינים אותך ליצור קשר עם עורך פטנטים מנוסה אשר יסייע בבניית אסטרטגיה המותאמת לצרכים שלך. 

בהצלחה!!

לפרטים נוספים צרו קשר

למאמרים נוספים - לחצו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נגישות
התקשרו עכשיו !