עשרה דברים שכדאי לעשות לפני שמגישים בקשה לרישום פטנט:
- לא לחשוף את ההמצאה לפני ההגשה: כל חשיפה פומבית עשויה להוות מכשול בדרך לרישום פטנט ואף לאחר קבלת הפטנט. חשוב להימנע ככל שניתן מפרסומים פומביים של ההמצאה.
- לא להתייעץ עם אנשים שלא חתומים על הסכמי סודיות: כל שיחה על ההמצאה עם אנשים שלא חתומים על הסכמים מחייבים של סודיות יכולה לסכן את רישום הפטנט. באופן כללי, טרם הרישום, מומלץ לשתף כמה שפחות אנשים.
- לא לדחות את הגשת הפטנט: בעידן של היום בו מוגשות עשרות בקשות לרישום פטנט בכל יום, ככל שתחכה יותר, יגבר הסיכוי שיבוצע פיתוח דומה על ידי אחרים אשר עלול לחבל בסיכוייך ולסכן את קיבול הפטנט שלך.
- לערוך חיפוש מקדים: על אף כי זו אינה דרישה חוקית ולא תמיד מומלץ לעשות חיפוש, ברוב המקרים מומלץ לעשות חיפוש בכדי לבדוק אם ההמצאה כבר קיימת בפרסומים ופטנטים קיימים. שלב זה חשוב על מנת להבין מה קיים, ממה להיזהר ולהימנע, וכיצד לערוך את בקשת הפטנט בצורה טובה יותר נוכח הממצאים.
- להיעזר בעורך פטנטים: כדאי להתייעץ עם עורך פטנטים שיסביר על התהליך. הכנה של בקשה לפטנט דורשת ידע טכני ומשפטי, כמו גם ניסיון ומיומנות בעריכת הבקשה והתביעות (Claims) שלה.
- לבנות אסטרטגיית קניין רוחני: ישנן דרכים רבות להגיש בקשת פטנט. כדאי מאוד לבנות אסטרטגיית רישום פטנט מותאמת אישית לצרכים שלך, עם עורך פטנטים המתמחה בנושא.
- לכלול את כל הגרסאות של ההמצאה: כדאי להגיש את כל האפשרויות של ההמצאה, כולל דוגמאות, גם כאלו שיכולות להתפתח בעתיד, בהנחה ויבשילו בשנה הראשונה שלאחר ההגשה.
- להכיר את השוק ודרישותיו: עליך לוודא שההמצאה שלך פותרת בעיה קיימת, באופן חדשני ובעל התקדמות המצאתית.
- להכין חומר מפורט: יש להכין תיאור של ההמצאה ושרטוטים בצורה הטובה ביותר, על מנת לסייע לעורך הפטנטים לערוך את בקשתך בצורה הטובה והמקיפה ביותר.
- להימנע מהפרות פטנט של אחרים: יש לוודא שאתה לא מפר פטנטים קיימים עם ההמצאה שלך, זה לא סותר, ובמידה ויש חשש, כדאי להיעזר במומחים בתחום.

אנחנו ב Fogel Bahar IP מתמחים בקניין רוחני ובבניית אסטרטגיית קניין רוחני מותאמת אישית, הכוללת את הדרך הטובה ביותר עבורך להגיש את בקשת הפטנט שלך, ומזמינים אותך ליצור קשר עם עורך פטנטים מנוסה אשר יסייע בבניית אסטרטגיה המותאמת לצרכים שלך.
בהצלחה!!
לפרטים נוספים צרו קשר למאמרים נוספים - לחצו